Ads Top

Nieuw jaar, nieuwe OV-dienstregeling in Zuid Holland

Er reizen op dit moment aanzienlijk minder mensen met het openbaar vervoer dan vóór de pandemie. Om beter aan te sluiten op de reizigersvraag en kosten te besparen, hebben vervoerders hun dienstregeling voor 2022 flink aangepast.

De belangrijkste wijziging in de nieuwe dienstregeling is dat buslijnen waarvan weinig reizigers gebruik maken worden gebundeld, minder vaak rijden of komen te vervallen. Op die manier ontstaat financiële ruimte om buslijnen waar véél reizigers gebruik van maken juist váker te laten rijden.

De dienstregelingen hebben een looptijd van 1 jaar, maar zijn flexibel ingericht, waardoor vervoerders snel kunnen inspringen op veranderingen in de reizigersvraag. Daarop ligt de focus: aansluiten op de reisbehoefte per gebied.

Op dit moment is het nog niet duidelijk of het Rijk de financiële steunpakketten voor vervoerders na september 2022 voortzet. Gebeurt dat niet, dan zal dit gevolgen hebben voor de dienstregeling vanaf dat moment. De provincie Zuid-Holland blijft haar subsidie aan vervoerders doorbetalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.