Ads Top

Provincie presenteert voorkeursvariant ontwerp R-net busbaan Duinvallei

Provincie Zuid-Holland presenteerde onlangs de voorkeursvariant voor het ontwerp van de R-net busbaan langs Duinvallei aan deelnemers van een online-bijeenkomst. De geplande (deels) vrijliggende busbaan komt te liggen tussen de nieuwe wegaansluiting Valkenburg-Oost (ter hoogte van de Torenvlietslaan) en de Zeeweg in Katwijk.


De afgelopen tijd werkten gemeente Katwijk en de provincie Zuid-Holland samen aan een onderzoek naar de optimale ligging van de busbaan vanaf de grens Valkenhorst en langs de Duinvallei. De busbaan moet nu worden aangelegd om de effecten van het extra verkeer als gevolg van de nieuwe woningen van Valkenhorst zoveel mogelijk op te vangen. Als de bus op een aparte busbaan rijdt, kunnen zowel de bussen als het overige verkeer beter doorrijden.

Uit recente verkeersonderzoeken blijkt dat, zonder deze maatregelen, de doorstroming op de N206 op termijn niet kan worden gegarandeerd. Provincie Zuid-Holland wil samen met de regiogemeenten onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om het verkeer ook op langere termijn goed te laten afwikkelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.