Ads Top

Overheden verlengen R-net samenwerking

De provincies Zuid-Holland en Noord-Holland, de gemeente Almere, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Vervoerregio Amsterdam blijven samenwerken aan de ontwikkeling van R-net, kort voor: Randstad-netwerk.

R-net biedt reizigers aantrekkelijk openbaar vervoer als alternatief voor autoreizen op afstanden van 10 tot 30 kilometer. Zo draagt R-net bij aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de Randstad.

De hoogwaardige R-net verbindingen spelen een belangrijke rol in het bereikbaar houden van de Randstad. Er zijn op dit moment meer dan 90 rood-grijze bus-, trein-, metro- en tramverbindingen die kernen met elkaar verbinden. Tot en met 2028 zal het netwerk onder de merknaam R-net verder groeien.

R-net rijdt frequent over snelle, doorgaande routes, stopt in de regel minder vaak en is aantrekkelijk. Dit levert rijtijdwinst op, verkleint de kans op vertraging, leidt tot grotere betrouwbaarheid en meer reiscomfort. De komende jaren wordt gewerkt aan betere aansluitingen van R-net op vervoerknooppunten, een verdere optimalisatie van overstapmogelijkheden en transport van en naar R-nethaltes.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.