Ads Top

Beleef monumentale stations tijdens Open Monumentendag

Er zijn bijna 90 (rijks)monumentale stations in Nederland. Deze stations zijn altijd te bezoeken, maar tijdens Open Monumentendag zijn er op 28 van deze station speciale activiteiten te beleven. Drie daarvan hebben een bijzondere koninklijke wachtkamer, die op zichzelf meer dan een bezoek waard zijn en die de deuren openen op 14 september. Op veel andere stations zijn exposities of rondleidingen. Op de website van Open Monumentendag is meer informatie te vinden.

Op zaterdag 14 september rijdt NS een monumentale trein. De Mat ’46 (Muizeneus) en de Mat ’54 (Hondekop) uit het Spoorwegmuseum rijden een paar keer van Utrecht Maliebaan naar Den Dolder en Bilthoven naar Amersfoort Centraal. Iedereen met een geldig vervoersbewijs kan mee. De dienstregeling vind je hier.

Wil je niet alleen op pad tijdens Open Monumentendag? Meld je dan aan bij Go Mingle, hét activiteitenplatform wanneer je leuke groepsuitjes wilt ondernemen en nieuwe mensen wilt ontmoeten. Vanuit verschillende stations worden er op 14 en 15 september Open Monumentendag uitjes georganiseerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.