Ads Top

Een rookvrij station = een gastvrij station

Stations en perrons zijn al vanaf oktober 2020 rookvrij. Dit wordt op de stations kenbaar gemaakt via de huisregelborden. Toch blijkt het nog niet voor iedereen duidelijk dat op stations en perrons niet mag worden gerookt, en dat vapen onder datzelfde rookverbod valt. Met een campagne willen ProRail en NS deze boodschap nog eens onder de aandacht brengen.

Naast een rookverbod worden al geruime tijd ook geen rookwaren meer verkocht op stations. Hiermee komen ProRail en NS tegemoet aan de behoefte aan een rookvrije reisomgeving van het merendeel van de reizigers. Met het rookvrije beleid van beide organisaties, leveren ze bovendien een bijdrage aan het streven van de overheid naar een rookvrije generatie in 2040.

De beweging Op weg naar een Rookvrije Generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF en Longfonds, vanuit de samenwerking Gezondheidsfondsen voor Rookvrij.

De campagne van NS en ProRail sluit aan op de campagne die de Rookvrije Generatie in juli startte. In de campagne staan kinderen van het zogenoemde Rookvrije Generatie-team centraal. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.