Ads Top

ProRail pakt overweg aan in Beek-Elsloo

Vanaf maandag 9 september werkt ProRail zes weken lang aan de spoorwegovergang Stationstraat/Steinderweg in Beek-Elsloo. Met deze werkzaamheden verbetert ProRail de verkeersveiligheid van de overweg. Zo komt er in beide richtingen een afgescheiden fietspad over de overweg. Tijdens de werkzaamheden is de overweg gesloten voor al het verkeer, inclusief voetgangers.

Deze werkzaamheden aan de overweg die worden uitgevoerd door Molhoek-CCT, maken onderdeel uit van het project ‘Herinrichting stationsomgeving Beek-Elsloo’. Dit project voert ProRail uit in overleg met de provincie Limburg en de gemeentes Beek en Stein.

Ook moderniseert ProRail station Beek-Elsloo met nieuwe voorzieningen. De stationsomgeving en verkeersdoorstroming worden geoptimaliseerd om de reizigersgroei aan te kunnen. Er komen nieuwe toegangen en overstapvoorzieningen aan beide zijden van het station. Tijdens de realisatie kan men aan zowel de Beekse zijde als aan Steinse zijde gebruik maken van parkeervoorzieningen en fietsenstalling.

In het weekend van 14 september vinden er ook werkzaamheden plaats bij het station. Er wordt gewerkt aan bovenleidingsportalen en elektrische installaties. Door deze werkzaamheden is de stationsoversteekniet bereikbaar. Voetgangers kunnen gebruikmaken van een tijdelijke oversteekplaats aan het einde van het perron. Dit wordt aangegeven met borden.

Maandag 9 september tot en met vrijdag 27 september: Omleiding via A2 via afslag 49 Elsloo en afslag 50 Ulestraten/Maastricht-Aachen Airport
Vrijdag 27 september 21.00 uur tot maandag 30 september 05.00 uur: Omleiding via Prins Mauritslaan, A76 en A2
Maandag 30 september tot en met vrijdag 18 oktoberOmleiding via A2 via afslag 49 Elsloo en afslag 50 Ulestraten/Maastricht-Aachen Airport.
Fiets- en bromverkeer worden omgeleid via de nabijgelegen overweg Catsop. Vanuit Beek is deze te bereiken via de Schutterstraat. Let op, de Schutterstraat is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Vanuit Elsloo is deze overweg te bereiken via de Michiel de Ruyterstraat en de Spoorstraat.
Voetgangers worden omgeleid via het oversteek bij station Beek-Elsloo. Deze is toegankelijk vanaf zowel de zijde van Beek als Elsloo.

Gevolgen voor het treinverkeer
Van zaterdag 14 september 04.00 uur tot en met maandag 16 september 02.00 uur rijden er bussen in plaats van treinen tussen Sittard en Maastricht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.