Ads Top

Liften op Amsterdam Centraal bereikbaar via westelijke reizigerstunnel

Vanaf 16 september zijn alle liften op Amsterdam Centraal enkel bereikbaar via de Westelijke reizigerstunnel. Dan is ook de nieuwe lift vanuit de Westelijke reizigerstunnel naar spoor 1 en 2 gereed.

De Westelijke reizigerstunnel is toegankelijk vanaf de IJ-zijde van het station, omdat de entree aan de centrumzijde wordt verbouwd door aannemer BAM. Reis je van en naar het centrum en heb je een lift nodig? Maak dan gebruik van de voetgangers- en fietstunnel aan de buitenkant van het station. Zo kun je de IJ-zijde bereiken.

Deze omleiding is het gevolg van de verdere afsluiting van de Oostelijke reizigerstunnel. Hier verlegt aannemer Strukton momenteel de kabels en leidingen. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om de Oostelijke reizigerstunnel te kunnen verbreden en om de nieuwe fietsenstalling te bouwen.  
Verbouwing van Amsterdam Centraal

ProRail werkt de komende jaren aan het spoor en aan het station van Amsterdam Centraal. Deze werkzaamheden zijn nodig om meer ruimte voor reizigers te creëren in het station, en om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden. Het station wordt te klein. Het aantal reizigers groeit de komende jaren naar verwachting van 200.000 reizigers nu naar 275.000 reizigers in 2030.

Op dit moment werkt ProRail op veel plekken op en rond het station. Zo renoveert BAM ook zij de oude stalen brugconstructie onder een deel van het station. Dura Vermeer vervangt de spoorbrug over de Oostertoegang, terwijl Strukton al het kabel- en leidingwerk verlegt bij de oostelijke reizigerstunnel in het station. Een ander team van Strukton bouwt de vrije kruising van de sporen op de Dijksgracht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.