Ads Top

E-bike kampt met imagoprobleem

De hoge prijs is de grootste drempel voor de aanschaf van een e-bike. Huidige gebruikers beoordelen hun e-bike met een 8,4. Toch is slechts 51 procent van de associaties met elektrische fietsen positief. Dit blijkt uit de E-bike Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.500 Nederlanders.

In 39% van de gevallen vormt ‘prijs’ een grote drempel voor de aanschaf van een e-bike. Op enige afstand volgen drempels zoals een ‘gebrek aan inspanning’ (22%) en ‘diefstalgevoeligheid’ (20%). Ruim een tiende (11%) van de Nederlanders ziet e-bikes als 'gevaarlijk' en wil er daarom geen aanschaffen. Een ‘gebrek aan ruimte’ is voor 8% een obstakel. Minder vaak noemen Nederlanders het regelmatig moeten 'opladen' (7%) of de negatieve invloed op het 'milieu' (6%) als drempel.

Over het algemeen krijgen elektrische fietsen hoge beoordelingen van hun eigenaren. Gemiddeld krijgen e-bikes een score van 8,4. Slechts 19% van de eigenaren geeft hun elektrische fiets een cijfer lager dan een 8. Vooral het comfort, gebruiksgemak en de trapondersteuning zorgen ervoor dat de meeste gebruikers een score van 8 of hoger toekennen.

De helft (51%) van alle associaties die Nederlanders hebben bij e-bikes is positief, terwijl 22% negatief is. De meest voorkomende positieve associatie is ‘snelheid’ (14%). De meest voorkomende negatieve associatie is ‘duur’ of ‘hoge prijs’ (8%), gevolgd door ‘gevaarlijk’ (6%).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.