Ads Top

Woensdagochtend geen treinen door vakbondsstaking

Vakbond FNV heeft voor morgen een staking in het openbaar vervoer aangekondigd. Als gevolg hiervan rijden er woensdagochtend 11 september in het hele land van 4.00 tot 8.00 uur geen NS-treinen. Ook in het streekvervoer wordt deze ochtend gestaakt.

Normaal gesproken beginnen de voorbereidingen voor de opstart van de dienstregeling vroeg in de ochtend. In verband met de vakbondsstaking zal NS pas vanaf 8.00 uur starten met deze voorbereidingen, vanaf dat moment wordt de dienstregeling geleidelijk opgestart. In de loop van de ochtend verwacht NS weer volgens de geplande dienstregeling te rijden. We adviseren reizigers kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. In de loop van dinsdagavond is de reisplanner bijgewerkt.

Ook alle internationale treinen vanuit Nederland rijden morgen tijdens de staking niet. Vanaf 08:00 uur start NS de dienstregeling geleidelijk op. Kijk voor een overzicht en reisadvies op de site van NS international.

Station Schiphol blijft tijdens de staking zeer beperkt bereikbaar met de trein. Er rijden vier keer per uur treinen tussen Amsterdam Centraal en Schiphol. NS adviseert reizigers van en naar Schiphol om, als de mogelijkheid er is, te kiezen voor alternatief vervoer.

De vakbondsstaking in het openbaar vervoer is onderdeel van een landelijke actieweek van verschillende vakbonden. In deze week vindt er een reeks stakingen plaats o.a. in de Rotterdamse haven, bij de politie, in de schoonmaakbranche en in het openbaar vervoer. De stakingen richten zich op het kabinet en hebben als doel om de landelijke zwaarwerkregeling te verlengen en verbeteren.
    

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.