Ads Top

Jongeren presenteren advies over openbaar vervoer

Vijf leden van de Jongerenraad Overijssel en twee studenten Grafische Vormgeving van het Deltion College uit Zwolle reikten dinsdagmiddag 23 september een advies uit met ideeën om ouderen te helpen meer gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Gedeputeerde Gerrit Jan Kok (openbaar vervoer) nam het advies namens de provincie Overijssel in ontvangst. Studenten van het Deltion College hadden in opdracht van de Jongerenraad een groot bushaltebord gemaakt met daarop een samenvatting van de ideeën.

Eén van de ideeën is een buddy-project waarbij jongeren ouderen helpen wegwijs te worden in de digitale handelingen en het oefenen van het gebruik van de ov-chipkaart. Dit samen-reizen kan op een speciale dag waarbij ook korting gegeven wordt.

Daarnaast willen jongeren ouderen helpen de drempel te verlagen om gebruik te maken van het ov (met voor ouderen vaak ingewikkelde procedures op internet en met de ov-chipkaart), door versimpelde folders, websites en voorlichtingsbijeenkomsten te houden.

Gedeputeerde Kok gaf aan blij te zijn met de ideeën van de jongeren en te kijken welke onderdelen direct opgepakt kunnen worden. Ook zei hij toe de ideeën mee te nemen in gesprekken met vervoerders, die binnenkort gevoerd worden.

De gedeputeerde noemde het ‘enorme winst’ dat de jongeren en ouderen direct met elkaar in contact zijn treden om tot constructieve oplossingen te komen en eventuele generatiemisvattingen te overbruggen.

Kok: “We herkennen de verwarring die technische ontwikkelingen als ov-chipkaart oproepen bij ouderen, daarom zijn wij als provincie ontzettend blij met de ov-ambassadeurs én de Jongerenraad die samen hun krachten hebben gebundeld.”


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.