Ads Top

Komend weekend werkzaamheden in Roosendaal en Oudenbosch

In Roosendaal worden komend weekend 21 liggers op hun plaats gehesen voor een nieuw viaduct aan de Vaartkant. Tegelijkertijd wordt er in Oudenbosch bij de Zeggeweg een betonnen plaat tussen het spoor gereden. Deze plaat vormt het dak van een nieuwe onderdoorgang voor het wegverkeer. Vanwege beide werkzaamheden is er zaterdag en zondag geen treinverkeer mogelijk tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe.

Het nieuwe viaduct dat ProRail samen met aannemer CFE bouwt in opdracht van de gemeente Roosendaal, wordt onderdeel van een nieuwe verbindingsweg tussen de bedrijventerreinen Majoppeveld en Borchwerf. Net als twee weken geleden, toen de liggers voor het viaduct aan de Leemstraat werden geplaatst, gaat het ook komend weekend om 21 liggers die tussen de 49 en 52 ton wegen. Ze zijn 35 meter lang en worden geplaatst met een 700 tons kraan. De ruwbouw van het viaduct wordt dit najaar overgedragen aan de gemeente die de weg zal afbouwen.

In Oudenbosch wordt komend weekend in opdracht van de gemeente Halderberge een betonnen plaat van circa 11 meter breed en 35 meter lang op zijn plaats gelegd. Het 1,1 miljoen kilo wegende gevaarte wordt met platte wagens tussen het opgebroken spoor gereden. Dit zal naar verwachting zondag plaatsvinden tussen ongeveer 01:00 en 05:00 uur 's ochtends. Daarna wordt het spoor weer teruggebouwd zodat het spoor maandagochtend weer beschikbaar is voor de treinen. De werkzaamheden zijn het hele weekend te volgen vanaf een tribune die staat op het grasveld naast het bouwterrein aan de Zeggeweg.

In verband met beide werkzaamheden rijden er komend weekend geen treinen tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe. NS zet stop- en snelbussen in en adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen op www.ns.nl of via de de NS reisplanner Xtra app of te bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.