Ads Top

Genakkelijk reizen met Ervaar het Ov-app

Donderdag wordt de app van samenwerkingsverband Ervaar het OV gelanceerd door gedeputeerden Bieze en Lodders. Met de app kunnen reizigers op vertoon van een ticket op een smartphone of tablet toegang krijgen tot de bussen en regionale treinen in de drie provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. De gedeputeerden van de provincies worden vergezeld door de ‘familie Ervaar’. Zij gaan die dag on tour naar Arnhem, Zwolle en Dronten om het publiek kennis te laten maken met de app.

In de app kunnen belangstellenden de acties van Ervaar het OV bekijken en ook daadwerkelijk tickets aanvragen. Handig omdat reizigers dan direct tijdens hun reis gebruik kunnen maken van een actie. Zo kan men in januari twee voor de prijs van één reizen. Per betalende reiziger mag één persoon gratis meereizen.

Met de app speelt Ervaar het OV in op de wensen van de deelnemers aan haar acties die in evaluatieonderzoek naar voren kwamen. 51.018 passagiers reisden het afgelopen jaar al met Ervaar het OV-acties in het regionale openbaar vervoer in Flevoland, Gelderland en Overijssel. Er is veel waardering voor de acties van Ervaar het OV. Naar aanleiding van het reizen met de acties heeft zelfs 29,2% een positiever beeld van het openbaar vervoer gekregen. De partners hopen dat het aantal reizigers en het waarderingspercentage dankzij de app nog verder zullen toenemen.

Om de app te lanceren bezoekt de ‘familie Ervaar het OV’ - de figuren die centraal staan in de campagne Ervaar het OV - Arnhem, Zwolle en Dronten. Daar mengen ze zich onder het winkelend publiek en attenderen hen op de app en op de acties  van het regionale Openbaar Vervoer. Ook gaan ze op de foto met zo veel mogelijk potentiële reizigers en delen die foto’s via Twitter en Facebook.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.