Ads Top

Meer en meer tevreden RET reizigers in 2014

Er werd in 2014 meer en verder gereisd met de RET. Daarom is een groei in reizigerskilometers te zien van in totaal 4 procent. Dat maakte Pedro Peters, algemeen directeur van de RET, bekend bij de nieuwjaarstoespraak voor RET medewerkers. “Deze groei komt voor het grootste deel door de populariteit van de metro. En dan niet alleen op lijn E, maar op alle metrolijnen."

Het stabiele beeld op het gebied van veiligheid zet ook in 2014 door. “Het zwartrijderspercentage daalde zelfs naar een historisch laag niveau met 0,2% bij de bus, 1% bij de metro en 0,6% bij de tram. Mooie cijfers, zeker als je bedenkt dat het voor het sluiten van de poortjes meer dan 10% was! Ook het aantal geweldsincidenten daalde met 7%. Het toont aan dat ons veiligheidsbeleid en de samenwerking met de politie werkt, maar we zijn er nog niet: in de praktijk betekent het dat er afgelopen jaar 94 collega’s met geweld te maken hebben gehad. Onacceptabel.’’ aldus Pedro Peters.

De RET signaleert meer reizigers en meer reizigerskilometers. Maar ook steeds meer tevreden reizigers, bleek uit de landelijke OV-klantenbarometer. Reizigers gaven de RET daarin een 7,5. De klantwaardering is daarmee voor het vijfde jaar op rij gestegen.“Dat kan je geen toeval meer noemen. Het zijn prachtige cijfers! Ik ben trots op mijn RET-collega's op straat en achter de schermen.’ aldus Pedro Peters.

De RET ziet dat ook de voorzichtige economische groei zorgt voor meer woon-werk verkeer met het OV. Dat is ook te merken aan het toegenomen gebruik van P&R voorzieningen. Op metrostation Kralingse Zoom stappen per dag 7% meer reizigers in sinds de garage begin dit jaar geopend werd. Ook van het gratis vervoer voor 65-plussers wordt ieder jaar meer gebruik gemaakt. 65-plussers uit Rotterdam reizen steeds meer met het OV. Vanaf 2015 biedt ook de gemeente Barendrecht gratis vervoer met de RET voor haar oudere inwoners.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.