Ads Top

Arriva wint concessie Zuidoost-Fryslân en Waddeneilanden

Dinsdag heeft de provincie Fryslân bekend gemaakt de concessie Zuidoost-Fryslân en Waddeneilanden aan Arriva te gunnen. Arriva gaat het busvervoer in de regio Zuidoost-Fryslân vanaf 11 december 2016 en op de Waddeneilanden vanaf 1 januari 2017 verzorgen. De concessie kent een totale contractwaarde van circa 90 miljoen euro en heeft een looptijd van 4 jaar met optie voor 2 jaar verlenging

In de concessie gaan 80 bussen rijden, waarvan 7 HOV-bussen worden overgenomen van de huidige vervoerder. De nieuwe bussen die gaan rijden in Zuidoost-Fryslân zijn Euro VI-bussen en op de Waddeneilanden (Ameland, Terschelling en Vlieland) gaan we rijden met nieuwe elektrische bussen. Alle bussen worden uitgevoerd in de regionale huisstijl. Bovendien hebben alle bussen, inclusief de buurt- en belbussen, gratis wifi (4G) en USB-oplaadpunten bij elke zitplaats.

Belangrijk speerpunt van Arriva is een dienstregeling met goede en frequente verbindingen. Met een optimale aansluiting op onze huidige gebieden, de Noordelijke treinlijnen en de busregio Noord- en Zuidwest Fryslân. Op diverse HOV-lijnen gaan we de frequentie verhogen. Alle kleine kernen in de regio hebben een vorm van openbaar vervoer. In de gemeente Ooststellingwerf  starten we met een elektrische deelauto.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.