Ads Top

Haltes met actuele reisinformatie in gebruik

In Haarlem zijn onlangs de eerste haltedisplays met actuele reisinformatie geplaatst. De haltedisplays zijn uniek in Nederland, omdat ze naast actuele reisinformatie ook zijn uitgerust met een audiovoorziening voor slechtzienden én een stoplamp. Daarmee kan de reiziger ook in het donker de aandacht van de buschauffeur trekken. Ook zijn de haltedisplays duurzaam, de energie komt van zonnecellen.

In Haarlem worden in totaal 59 bushaltes voorzien van haltedisplays met actuele reisinformatie. Deze displays worden nog dit jaar geplaatst bij haltes met meer dan 20 instappers per dag Haarlem heeft al op 55 halteperrons de grote displays met actuele vertrektijden. Met deze kleine Haltedisplays heeft Haarlem op ruim 100 bushalteperrons dynamische vertrektijdeninfo. Dit past in het beleid om het openbaar vervoergebruik in Haarlem zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

De provincie Noord-Holland heeft ook geïnvesteerd in kwaliteit van de bushaltes die deel uit maken van dit netwerk. Nog voor het einde van het jaar zijn ontbrekende haltevoorzieningen, zoals abri’s, infovitrines, fietsenstallingen of afvalbakken op deze 59 bushaltes geplaatst.. Dit past in het beleid om het openbaar vervoergebruik in Haarlem zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De gemeente Haarlem wordt eigenaar van de haltevoorzieningen en neemt het beheer en onderhoud van de haltevoorzieningen voor haar rekening. De provincie Noord-Holland plaatst de haltedisplays en financiert de door de gemeenten aan te brengen voorzieningen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.