Ads Top

Kennismaking met nieuw stadsvervoer in Assen

Dit is het nieuwe stadsvervoer in de gemeente Assen. De dienstregeling hiervan start op 14 december. De bus doet daarbij  diverse plaatsen aan zoals het stadscentrum, winkelcentra en diverse verzorgingshuizen.

Cityline komt in de plaats van het huidige stadsvervoer dat op 13 december stopt. Cityline krijgt twee buslijnen. Lijn 7 loopt van Diepstroeten naar Van der Valk aan de Balkenweg en omgekeerd. Onderweg doet de bus de wijken Assen Oost, Lariks, Pittelo en Kloosterveen aan. De route van lijn 8 loopt van het transferium bij het Achillesstadion in Marsdijk naar Van der Valk aan de Balkenweg via de wijken Peelo, Noorderpark en Baggelhuizen. Beide lijnen gaan door het centrum. Reizigers kunnen op het station makkelijk van lijn 7 op lijn 8 overstappen. De bussen wachten hier op elkaar. Ook is er aansluiting op de sprinters van NS.

Cityline biedt extra service voor Assenaren die moeite hebben met lopen. Zij kunnen eventueel hun rollator of rolstoel meenemen in de bus. De buschauffeurs helpen zo nodig bij het in- en uitstappen. Om de toegankelijkheid van het vervoer te vergroten kunnen passagiers de bus overal langs de route aanhouden om in te stappen. Ook kunnen ze de chauffeur vragen een klein stukje om te rijden om dichtbij huis uit te kunnen stappen.

Tussen 12.00 en 13.00 uur staat de bus aan het begin van de Kruisstraat. Daarbij is ook welzijnswethouder Ruud Wiersema aanwezig.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.