Ads Top

Vernieuwde busverbinding Emmen - Meppen

Op verzoek van de provincie Drenthe is een nieuwe samenwerking gestart voor een busverbinding tussen Emmen en Meppen in Emsland. Naast het OV-bureau zullen ook Stadt Meppen en Landkreis Emsland deze unieke internationale busverbinding, uitgevoerd door firma Levelink uit Meppen, tussen de provincie Drenthe en Landkreis Emsland ondersteunen.

Gedurende de jaren zestig en zeventig, en – daarna na een pauze van 11 jaar - sinds 1991 vervoert Levelink dagelijks busreizigers tussen Emmen en Meppen in Emsland. Vorig jaar gaf het vervoerbedrijf aan het vervoer niet meer te kunnen voortzetten vanwege financiële redenen en verstoringen door controles door de Bundespolizei. Dit signaal heeft geleid tot een unieke samenwerking om deze OV-verbinding te behouden.

“De band tussen Landkreis Emsland en Drenthe is van oudsher sterk; mensen uit Drenthe en Emsland bezoeken elkaars centrum, scholen en natuurgebieden, ook economisch zijn we verbonden. Ik hoop dat deze busverbinding een positieve bijdrage levert aan samenwerking over de grenzen heen,” zegt gedeputeerde Henk Brink.

Voor reizigers biedt het nieuwe contract verbetering.  Een nieuwe, schone en toegankelijke midibus wordt ingezet, de bus rijdt vanaf 1 januari 2016 vier maal per dag en de dienstregeling is aangepast, zodat de bus zowel in Emmen als in Meppen aansluit op de trein. Kaartjes zijn te koop bij de chauffeur, een enkeltje kost € 3,50. Er kunnen twee fietsen mee na reservering.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.