Ads Top

Aanpak provincie bij buslijn 197 gewaardeerd

Raads- en raadcommissieleden van de Krimpenerwaard kregen tijdens een interactieve bijeenkomst op 18 februari keuzes voorgelegd voor de toekomst van buslijn 197. De provincie organiseerde de bijeenkomst als onderdeel van een serie waarin met uiteenlopende groepen belanghebbenden uit de regio werd geïnventariseerd waar hun wensen en voorkeuren liggen. "Met deze interactieve aanpak kunnen we onze plannen voor een snellere busverbinding tussen Gouda en Schoonhoven optimaal laten aansluiten bij de vraag van de reiziger", benadrukt gedeputeerde Floor Vermeulen. "De interactieve vorm helpt de regio om keuzes toe te kunnen voegen die voor ons van belang zijn," voegt wethouder Pieter Neven van de Krimpenerwaard daaraan toe.

De provincie Zuid-Holland werkt als opdrachtgever samen met vervoerder Arriva aan het continu verbeteren van het openbaar vervoer. De resultaten van de bijeenkomsten worden door de provincie meegenomen bij de uitwerking van de plannen voor de buslijn van Gouda naar Schoonhoven. Het komende half jaar worden deze plannen verder ontwikkeld.

Belangrijk onderdeel van het proces waren bijeenkomsten die de provincie in de regio organiseerde met reizigers, potentiële reizigers, ondernemers en instellingen, scholieren en buschauffeurs van Arriva, beleidsmakers en bestuurders. Hier zijn bijvoorbeeld ideeën naar voren gekomen voor een nieuwe bushalte bij de veerpoort van Schoonhoven, snel- en stopdiensten, bushokjes die meer beschutting geven tegen weer en wind en een nachtbus in de weekenden voor jongeren. Er zijn niet alleen ideeën opgehaald en getoetst, ook is geïnventariseerd welke keuzes deze groepen zouden maken wanneer zij binnen het beschikbare budget moeten blijven. Dat leverde vaak interessante discussies op en gaf veel inzicht in te maken keuzes. Deelnemers waardeerden deze aanpak positief.

Directe aanleiding voor de bijeenkomsten is het voornemen van de provincie om buslijn 197 op te waarderen naar een zogenaamde R-netlijn. R-net is het kwaliteitskeurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Het staat voor snel, betrouwbaar, frequent en comfortabel reizen. De provincie kijkt daarbij bijvoorbeeld naar aanpassingen van de route en verbetering van de haltes en dienstregeling. De gedeputeerde beziet in hoeverre hij deze succesvolle aanpak ook bij de ontwikkeling van andere R-net lijnen kan inzetten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.