Ads Top

Vernieuwd CS Den Haag geopend

Vandaag was het dan zover. Station Den Haag Centraal is vanmiddag om 12:30 uur feestelijk geopend. ,,Het is een fantastisch feest met enthousiaste reacties van reizigers. Blij dat we zo'n mooi station aan de reiziger kunnen bieden. Dit is het eerste station en er volgen er dit jaar nog meer," aldus president-directeur Pier Eringa van ProRail.

Tijdens het officiële gedeelte hebben staatssecretaris Dijksma (ministerie van Infrastructuur en Milieu), burgemeester Van Aartsen (gemeente Den Haag) en Chris Kwant (reiziger) het station officieel geopend. Dat deden zij door drie glazen miniatuur dakdelen in een houten sokkel te plaatsen.

ProRail heeft Den Haag Centraal, samen met NS en de gemeente Den Haag, omgetoverd tot een ruime, lichte en overzichtelijke OV-Terminal waar alle vormen van openbaar vervoer samen komen. Dat alles onder een glazen dak van twee voetbalvelden groot. Op verschillende verdiepingen van het station vinden de reizigers gemakkelijk aansluiting op het Haagse trein-, bus- en tramverkeer.

Inmiddels is een aantal van die grote stationsprojecten opgeleverd. Als eerste was dat Rotterdam Centraal, afgelopen jaar volgde Delft en Arnhem Centraal. Nu is Den Haag Centraal geopend. Later dit jaar zal ProRail ook de stations Breda, Tilburg, Eindhoven en Utrecht Centraal teruggeven aan de reiziger.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.