Ads Top

Nieuwe fietspaden op deel Laan van Meerdervoort

Er komen vrijliggende fietspaden op de Laan van Meerdervoort tussen de Thorbeckelaan en het Azaleaplein. De herinrichting is vooral bedoeld om de verkeersveiligheid te verbeteren. Tegelijkertijd wordt het riool vervangen en komen er extra parkeerplaatsen. De werkzaamheden beginnen aanstaande maandag en duren tot half november. Tijdens het werk is alleen de zijde waar wordt gewerkt afgesloten voor het verkeer.

Het besluit om vrijliggende fietspaden aan te leggen is in 2011 genomen. Nadat vorig jaar zomer bleek dat het mogelijk is om extra parkeerplaatsen aan te leggen zonder het kappen van bomen op het brede deel van de  Laan, is besloten alle werkzaamheden te combineren.

De nieuwe parkeerplaatsen komen aan beide kanten van de Laan van Meerdervoort tussen de Thorbeckelaan en de Pioenweg. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats, zodat de overlast zoveel mogelijk beperkt blijft.
Tot aan de zomervakantie wordt er gewerkt aan de kant van de Vruchtenbuurt (landzijde). Na de zomervakantie vinden de werkzaamheden plaats aan de kant van de Bloemenbuurt (zeezijde).

Tijdens de werkzaamheden is alleen de rijbaan aan de kant waar gewerkt wordt afgesloten voor het verkeer. Waar niet wordt gewerkt kan het verkeer gewoon doorrijden. Er zijn verschillende verkeersmaatregelen en omleidingsroutes ingesteld. Omwonenden en andere betrokkenen zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

Autoverkeer richting het centrum wordt omgeleid via Groen van Prinstererlaan - Oude Haagweg Loosduinsekade.
Autoverkeer richting de A12 wordt omgeleid via De Savornin Lohmanlaan – Sportlaan – President Kennedylaan.
Autoverkeer richting Loosduinen wordt tot half maart omgeleid via de Kamperfoeliestraat – Oude Haagweg – Groen van Prinstererlaan.

Fietsers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Tomatenstraat.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.