Ads Top

ProRail pakt perronkappen Leeuwarden aan

ProRail verwijdert op korte termijn de kleine kappen van perron 1, 2 en 3 van station Leeuwarden. De gietijzeren constructie van 125 jaar oud bleek van binnenuit aangetast en moet aangepakt worden.

In verband met de veiligheid: onderzoek toonde aan dat alleen extreme wind mogelijk risico’s oplevert voor de omgeving. ProRail wil dat niet afwachten en daarom ontmantelen we, als de vergunning verleend wordt, de kappen een dezer dagen al vervangen die door een tijdelijke voorziening.

Onderzoek toonde aan dat extreme wind mogelijk risico’s oplevert voor de omgeving. Afhankelijk van noodzakelijke voorbereidingen, zoals vergunningen en praktische zaken, pakken we deze werkzaamheden daarom volgende week aan.

Het station blijft overigens in normaal gebruik. Om comfort en beschutting zo snel mogelijk weer aan de reiziger aan te kunnen bieden bouwen we een tijdelijke voorziening op perron 1, 2 en 3. Dit ook met het oog op de komende jaren als in verband met evenementen en 'Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa' vele gasten naar het station reizen. De tijdelijke voorziening zijn we al op papier aan het uitwerken en daar volgt later meer informatie over.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.