Ads Top

Werkzaamheden op station Zwolle op zondag 2 oktober 2016

De gemeente Zwolle, ProRail, provincie Overijssel en NS werken samen aan de verdere verbetering van het vervoersknooppunt Zwolle en de ontwikkeling van het stationsgebied. In de nacht van zondag 2 oktober 2016 van 01:00 uur tot en met maandag 3 oktober 05:00 uur voert aannemer BAM Infra Rail in opdracht van ProRail werkzaamheden aan het spoor uit ter hoogte van de Westerlaan bij de Parkschool.
Het eerste en grootste deelproject in de Spoorzone is de aanleg van een busverbinding over de sporen naar het nieuwe busplatform aan de zuidzijde van het station (Hanzeland). De realisatie van de busverbinding zit nu in een aanbestedingsprocedure waarin wordt gezocht naar bouwcombinaties van aannemers, architecten en ingenieursbureaus die de busverbinding kunnen bouwen conform de eisen die door de gemeente Zwolle, ProRail en NS zijn gesteld. ProRail voert de aanbesteding van de busverbinding uit in opdracht van de gemeente Zwolle.

Om ruimte te maken voor de bouw van de busverbinding moest de NedTrainhal gesloopt worden. De sloop hiervan is op 2 juni jl. gestart en bijna afgerond. Op zondag 2 oktober worden de eerste spoorwerkzaamheden uitgevoerd in verband met de toekomstige bouw van de busverbinding. Ter hoogte van de Westerlaan bij de Parkschool wordt een complete wissel (inclusief dwarsliggers en grind) verwijderd en afgevoerd naar de werklocatie aan de Deventerstraatweg / Van Karnebeektunnel. Aannemer Bam Infra Rail voert dit werk in opdracht van ProRail uit van zondag 2 oktober van 01:00 uur tot en met maandag 3 oktober 05:00 uur. De directe omgeving van het werk is inmiddels schriftelijk op de hoogte gesteld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.