Ads Top

Bouw nieuwe tramremise bereikt hoogste punt

Op de tramremise in Nieuwegein hesen provincie Utrecht en De Vries en Verburg Bouw de vlag in top van de tramremise in Nieuwegein. Gedeputeerde Dennis Straat en algemeen directeur Henk Aantjes van het bouwbedrijf uit Stolwijk markeerden het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe remise, een belangrijke mijlpaal voor het openbaar vervoer in de provincie Utrecht.

De nieuwe remise wordt de motor van het regionale Utrechtse tramnetwerk dat met de ingebruikname van de Uithoflijn in 2019 een forse schaalsprong maakt. Het aantal reizigers met de tram zal dan verdubbelen, evenals de vloot die wordt aangevuld met 27 nieuwe trams van leverancier CAF.

Met de bouw van de nieuwe remise komen alle werkzaamheden aan het Utrechtse tramsysteem onder één dak: verkeersleiding, onderhoud, beheer en projecten. De nieuwe werkplaats krijgt met acht werksporen twee maal zoveel onderhoudscapaciteit. De monteurs werken vanaf een verhoogd bordes aan de nieuwe trams. De werkplaats is ook geschikt voor het onderhoud aan de huidige trams op de lijn tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. De Vries en Verburg coördineert tijdens de uitvoering van dit bouwproject het inbouwen van de onderhoudsinstallaties, zoals de wasstraat, spuitcabine en de hefsystemen. Het kantoor dat ruimte biedt aan circa 70 werkplekken bestaat uit twee bouwlagen, is voorzien van een lift en biedt via een bordes direct zicht op het werk van de monteurs beneden in de werkplaats.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.