Ads Top

Onverwoestbare fietsband van HvA-alumni nu te koop


Nooit meer een lekke band; Neil en Kevin voorzagen al tijdens hun studie een gat in de markt. Luchtloze binnenbandsystemen bestaan al langer, bijvoorbeeld in ziekenhuisrolstoelen, maar voor fietsen waren deze banden tot nu toe oncomfortabel; ze dempen de schokken onvoldoende en hebben vaak een hoge rolweerstand waardoor de fiets zwaar trapt.

En dat is precies waar de binnenband van de jongens het verschil maakt: deze bestaat uit foamdeeltjes van thermoplastisch polyurethaan (E-TPU), wat onder meer gebruikt wordt in de zolen van hardloopschoenen. De duizenden foamdeeltjes zijn te vergelijken met mini-luchtkussentjes en zorgen voor veel veerkracht van de band waardoor deze natuurlijk aanvoelt, en dat is ook een van de redenen waarom het Airless System van Schwalbe de Fiets Innovatie Award 2018 won.

In maart 2018 sloten HvA-alumni van de opleiding Engineering Neil van den Haak en Kevin Kesteloo een deal met fietsbandenproducent Schwalbe over hun luchtloze fiestband. In juni is de band te koop bij de betere vakhandel. Tijdens hun opleiding bij de Hogeschool van Amsterdam ontwierpen de studenten een onverwoestbare, luchtloze binnenband die nu hét belangrijkste onderdeel vormt van het nieuwe ‘Airless System’ van Schwalbe dat onlangs de Fiets Innovatie Award 2018 won.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.