Ads Top

Cashloos betalen in álle Arriva-bussen in heel Nederland

Vanaf zondag 24 juni zijn ook de Arriva-bussen in Achterhoek Rivierenland cashloos. Vanaf die datum is het voor reizigers niet meer mogelijk om in de Arriva-bus een vervoerbewijs te betalen met contant geld. Arriva is naar aanleiding van een aantal overvallen in 2016 gestart met het invoeren van cashloos betalen in de bussen. Met de invoering in de regio Achterhoek Rivierenland is dit volledig in werking getreden en is het in alle bussen van Arriva de norm om cashloos te betalen. Reizigers kunnen reizen met de OV-chipkaart, een e-ticket of  een vervoerbewijs betalen in de bus met pin, contactloos of creditcard. Arriva verbetert op deze manier de veiligheid in de bus, voor zowel de buschauffeur als de reiziger. Ook wordt het betaalgemak voor de reiziger hiermee verhoogd.

Al vanaf eind 2017 is het mogelijk om je vervoerbewijs in Achterhoek Rivierenland met de pinpas te betalen. Toen kon de reiziger echter ook nog contant afrekenen. Vanaf 24 juni kan er niet meer contant worden betaald in de bus. De ervaringen van de buschauffeurs en reizigers zijn positief. Reizigers worden deze maand geïnformeerd over de nieuwe betaalmogelijkheden door middel van een reizigerscampagne.

Reizigers kunnen gewoon in- en uitchecken met hun OV-chipkaart of een papieren vervoerbewijs betalen bij de buschauffeur met pin, contactloos of creditcard. Ook is het mogelijk een e-ticket aan te schaffen op de website van Arriva (zowel geprint als getoond op de smartphone) of een vervoerbewijs met contact geld te betalen in de voorverkoop bij de Arriva OV-Servicepunten en overige verkooppunten in de regio. Meer informatie en alle voorverkoopadressen staan op www.arriva.nl/betaalgemak.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.