Ads Top

Uithoflijn krijgt vergunning voor proefritten

De provincie Utrecht heeft, 20 februari, de officiƫle vergunning gekregen om proefritten te gaan maken met de Uithoflijn. Dat betekent dat de tram heel binnenkort overdag gaat rijden, zonder passagiers. Daarmee breekt voor het project Uithoflijn de laatste, beslissende fase aan.

Zo’n vergunning is nodig om in de praktijk te kunnen ervaren wat er straks nodig is om dagelijks grote aantallen reizigers te vervoeren.

Ook kunnen trambestuurders in de proeffase overdag de benodigde praktijktraining opdoen. Ze rijden in die periode zonder passagiers.

De Regionale Uitvoeringsdienst verleende de daarvoor benodigde vergunning. Begin deze week had de Inspectie voor Leefomgeving & Transport (ILT) het sein op groen gezet. ILT houdt namens het ministerie van Infrastructuur en Waterschap toezicht op naleving van de wetten en regels voor duurzaam en veilig transport.

Gedeputeerde Dennis Straat: “Utrecht kan dankzij deze vergunning heel binnenkort de trams overdag zien rijden. Weliswaar gaan het dan nog om proefritten, maar we komen daarmee ook steeds dichterbij het moment dat de tram daadwerkelijk reizigers tussen Utrecht CS en Utrecht Science Park vervoert.” De Uithoflijn zit binnen de begin vorig jaar bijgestelde planning en begroting.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.