Ads Top

Hittemaatregelen NS: Aircotreinen in plaats van oude dubbeldekkers

NS neemt deze week diverse hittemaatregelen. 95 procent van de treinen heeft een airco. Oudere dubbeldekkers zonder airco worden zoveel mogelijk vervangen door moderne aircosprinters.

De treinen van NS hebben in totaal 5000 airco’s. Om ervoor te zorgen dat reizigers in een koele trein kunnen zitten, hebben de airco’s de hoogste prioriteit: als er een defect raakt, gaat deze trein zo snel mogelijk voor reparatie van het spoor.

De oude dubbeldekkers DDAR hebben geen goede ventilatie voor dit weer. Deze rijden vooral als Sprinter tussen Zwolle en Utrecht en tussen Apeldoorn en Enschede. De SGM, ook een trein zonder airco, rijdt wel. Hoewel het ook in deze trein warm zal worden, kunnen hier de ouderwetse schuifraampjes open.

ProRail geeft aan dat de kans op verstoringen aan spoor en wissels door het extreme weer groter is. Ook treinen kunnen door de deze hitte eerder last krijgen van een defect. Inmiddels is al op zo’n 90 stations een watertappunt geopend waar je gratis je flesje met kraanwater kunt vullen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.