Ads Top

Met de bus naar de mooiste zwemlocaties in Utrecht

Lekker zonnig en zo nu en dan tropisch. Dan is het natuurlijk tijd om wat verkoeling te zoeken bij het water. Pak de bus naar deze locaties voor een verkwikkende duik.

Natuurlijk kun je in de Oudegracht springen voor verkoeling, maar dat wordt niet aangeraden in verband met de waterkwaliteit. Ook de singels zijn geen officiële zwemplekken. Bij de Munt zijn op warme dagen honderden zwemmers en zonaanbidders te vinden, maar is ook geen officieel zwemwater. Er zijn een aantal officiële zwemwaterlocaties die zijn goedgekeurd door de Provincie Utrecht. Bij deze locaties wordt het water regelmatig getest. Uiteraard is het ook leuk om naar zwembad De Krommerijn te gaan.

Haarrijnseplas
De Haarrijnseplas ligt tussen Vleuten en het gebied Haarrijn, ten oosten van de Maarssenseweg, vlakbij de noordpunt van het Leidsche Rijn Park. In het afgeschermde gedeelte aan de noordelijke oever van de oostplas kan men veilig zwemmen. Er is een zandstrand met speelse duinen en een lig- en speelweide met sport- en speelvoorzieningen.

Zwembad De Krommerijn
Met een modern 50-meter wedstrijdbad kan er flink gesport worden binnen, maar op een mooie zomerdag kan er ook buiten in het gras gelegen worden. Daarnaast is er ruimte om te volleyballen of voetballen en zijn er buitenrecreatiebaden. Er is ook een peuterterrein aanwezig met een peuterbad.

Strijkviertel
Strijkviertel is een plas gelegen langs het industriegebied Strijkviertel in Vleuten-De Meern, nabij de A12. De plas, met strand en ligweiden, is geschikt voor zwemmen, surfen en vissen.

Maarsseveense plassen
Er zijn verschillende ligweiden waar gratis gelegen en gezwommen kan worden. Ook is er een betaald strandbad waar meerdere voorzieningen te vinden zijn.

Laagravense Plas - Down Under
Er is een kindvriendelijk strandbad, maar er kunnen ook allerlei activiteiten ontplooid worden als: wakeboarden, paintballen en voetgolfen. Op warme dagen, zoals vandaag, wordt er entree geheven en is er toezicht aanwezig.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.