Ads Top

Bolt introduceert elektrische deelfietsen in Nederland

Bolt introduceert elektrische deelfietsen in Nederland. Een dezer dagen werden eerste tweehonderd exemplaren in Enschede geplaatst. Het bedrijf stelt fietsen ter beschikking waarbij gebruik gemaakt wordt van een methode om overlast en onveilige situaties te voorkomen.

De deelfietsen zijn te huren via de al bestaande Bolt-app. Gebruikers openen de app, scannen de QR-code op de fiets en kunnen direct wegrijden. Ze mogen de fiets terugzetten op een willekeurige plek in het servicegebied, zo lang deze netjes wordt geparkeerd en geen overlast veroorzaakt.

Bolt zet speciale patrouilles in om fout geparkeerde fietsen netjes neer te zetten en te voorkomen dat er te veel e-bikes op een hoop komen of op een andere manier overlast veroorzaken.

Daarnaast hebben de groen gekleurde fietsen van Bolt een aantal veiligheidsmaatregelen. In de beginnersmodus krijgen nieuwe huurders de verkeersregels voorgelegd en heeft de fiets automatisch minder vermogen. En de app heeft in het weekend tijdens de avonduren een ‘alcoholslot’: een slimme test die belet dat dronken mensen een fiets kunnen huren. Alleen gebruikers die voldoende reactievermogen hebben, mogen een fiets ontgrendelen.
 
Het slot zal de vorm aannemen van een snelle en eenvoudige cognitieve test die de reactietijd meet op drie beeldveranderingen, wetende dat alcohol de reactiesnelheid beïnvloedt. Deze test wordt geopend door de QR-code op de fietsen te scannen, en is verplicht voor alle Bolt-gebruikers die in het weekend, van donderdag tot zondag, tussen 19 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends een fiets willen gebruiken. Als de reactietijd een bepaalde drempel overschrijdt of als de gebruiker besluit de test niet te doen, zal de app de fiets niet ontgrendelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.