Ads Top

Minder treinen Amsterdam Zuid vanwege werkzaamheden

De omgeving van station Amsterdam Zuid verandert deze zomer tijdelijk in een grote bouwplaats. Van 22 juli tot 3 augustus 2022 voert Zuidasdok er grootschalige werkzaamheden uit aan de fundering voor de nieuwe stationspassage.

Dit betekent dat er minder treinen rijden en dat de A4 en A10 Zuid dichtgaan in één richting (vanaf knooppunt Badhoevedorp tot S109 RAI).

Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, overstappen en omreizen. We adviseren reizigers naar en vanaf Schiphol Airport hun reis goed voor te bereiden. De aangepaste dienstregeling is circa 10 dagen van tevoren verwerkt in de NS Reisplanner.

In elf dagen tijd brengt aannemerscombinatie Nieuw-Zuid in opdracht van Zuidasdok 135 funderingspalen en 80 damwanden aan in de dijk waarop de A10 Zuid en het treinspoor liggen. Dit is nodig om volgend jaar delen van het dak van de nieuwe Brittenpassage in te kunnen schuiven. Om de fundering te kunnen bouwen, moet de A10 Zuid over een lengte van zo’n 100 meter worden afgegraven. Als gevolg hiervan rijden er in deze periode minder treinen van, naar en via Amsterdam Zuid; een aantal rechtstreekse Intercity’s komt te vervallen. Daarnaast is er in de nachten – tussen 01.00 en 05.00 uur - aangepast spoorgebruik op station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.