Ads Top

Sluitstuk op nieuwe regionale lijn Utrecht

Reizigers kunnen sinds 11 juli zonder overstap over de gehele lijn gebruik maken van de tram in Utrecht. In opdracht van de provincie Utrecht is in het centrum van Nieuwegein een nieuwe trambaan en halte gebouwd. De sneltram verbindt nu Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein over het gehele traject.

Met de afronding van de werkzaamheden in Nieuwegein en het Stationsgebied Utrecht CS is een megaproject - de bouw van een compleet nieuwe Utrechtse tramlijn - op het eindpunt aangekomen.

Nadat sinds 2016 een geheel nieuwe tramlijn werd gebouwd tussen het Utrechtse Centraal Station en Science Park ging in 2020 de oude regionale trambaan op de schop in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Niet alleen werd daar een deel van de trambaan gemoderniseerd, ook alle haltes werden verlaagd en verlengd zodat deze aansluiten op het formaat van de nieuwe trams.

Het sluitstuk op al dit werk kwam dit jaar met de vernieuwing van de trambaan en halte in Nieuwegein en de koppeling van de tramlijnen in het Stationsgebied. Er is vanaf nu één doorgaande tramlijn met veel pluspunten voor de reizigers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.