Ads Top

Hermes blijft bussen en treinen rijden in regio Arnhem-Nijmegen

 

Hermes (Connexxion) blijft vanaf 11 december 2022 het bus- en treinvervoer verzorgen in de vervoersregio Arnhem-Nijmegen. Dit is het resultaat van de onderhandelingen over de noodconcessie voor twee jaar. De dienstregeling blijft hetzelfde als in 2022. De bestaande bussen en treinen worden ingezet. Hermes blijft bussen en treinen rijden in regio Arnhem-Nijmegen.

In de noodconcessie worden wel vernieuwingen doorgevoerd zoals de aanschaf van 10 trolleybussen die zonder bovenleiding kunnen rijden voor de Rijnlijn tussen Arnhem en Wageningen, betalen met je bankpas en afstemming met andere aanbieders van mobiliteitsdiensten.

De dienstregeling blijft hetzelfde als in 2022. Dit is een afschaalde dienstregeling omdat het aantal reizigers nog niet op het peil is van voor de corona-pandemie. De dienstregeling wordt opgeschaald als 80% van de reizigers is teruggekeerd in het OV.

In het programma van eisen staan nu ook eisen voor het invoeren van het nieuwe betalen OVpay tijdens de looptijd van de noodconcessie. Hiermee wordt het mogelijk om ritten met een bankpas, creditcard, mobiele telefoon of smartwatch te betalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.