Ads Top

Experiment groene sedumdaken R-netbushokjes Zuid-Holland

Al gezien? De R-netbushokjes met groene sedumdaken in de gemeente Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht. Dit is onderdeel van een proef, om te bepalen of een groen sedumdak een standaard mogelijkheid wordt bij de bouw van nieuwe R-netbushokjes. Benieuwd hoe we dit doen? Lees snel verder!

Deze groene daken worden ook wel sedumdaken genoemd. Dit komt omdat het dak gevuld wordt met sedumplanten. Dit zijn vetplanten, die goed tegen wisselende weersomstandigheden kunnen en weinig onderhoud nodig hebben. Ook zijn ze licht van gewicht, wat ideaal is voor een dak.

Een groen dak heeft veel voordelen. Het vangt water op, biedt voedsel voor insecten zoals bijen en vlinders, en werkt verkoelend in de zomer. Met meer groen op het dak dragen we bij aan een gezonde en prettige leefomgeving.

Het komend half jaar wordt onderzocht hoe de planten groeien, hoe het onderhoud gaat en wat de reacties van de omgeving zijn. Op basis hiervan wordt bepaald of een groen sedumdak een standaard mogelijkheid wordt bij het bouwen van nieuwe R-netbushokjes.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.