Ads Top

Matig herstel NS in eerste helft 2022

NS had een matig herstel in het eerste halfjaar van 2022. Na het intrekken van de coronamaatregelen aan het einde van het eerste kwartaal, gingen steeds meer reizigers met de trein op pad.

Sinds juni ziet NS de groei van het aantal reizigers weer  afvlakken, waarmee men de eerste contouren van een nieuw reispatroon ziet ontstaan.

Het percentage reizigers ten opzichte van pre-corona blijft vooralsnog steken op ongeveer 82 procent.

Positieve uitzondering is de internationale reiziger. Reislust en de aandacht voor duurzaamheid zorgen ervoor dat die de trein weer volledig omarmd heeft en dat de reizigersaantallen sinds april al weer boven het niveau van 2019 zijn.

NS wil de dienstregeling voor dit najaar verder aanpassen, zodat deze beter uitvoerbaar is rekening houdend met het verwachte personeelstekort. NS verwacht richting einde van het jaar ongeveer 10% minder treinen ten opzichte van 2019 te gaan rijden.

Gezien de lagere reizigersaantallen is de impact hiervan op de zitplaatskans naar verwachting nu te overzien. Ook kan NS hiermee vooruitlopen op nieuwe reispatronen die sinds corona zijn ontstaan.

In 2023 kan dit percentage verder oplopen naar 13 tot 15 procent minder treinen in vergelijking met 2019.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.