Ads Top

Vuelta in Utrecht: aangepaste dienstregeling op 19 en 20 augustus

De Ronde van Spanje, beter bekend als de Vuelta, doet op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus de stad Utrecht aan. U-OV rijdt die dagen een aangepaste dienstregeling.

Na twee jaar uitstel kan de grote Spaanse wielerronde dan toch in Nederland beginnen. De ‘proloog’ duurt drie dagen; de eerste twee dagen komt de Vuelta in Utrecht.

Vrijdag 19 augustus

Op de vrijdag vindt de ploegentijdrit plaats op een parcours dat een groot deel van Utrecht beslaat. Het parcours is tussen 15.00 uur en 22.00 uur afgesloten terrein. Binnen die periode rijden we een aangepaste dienstregeling. Veel lijnen rijden een alternatieve route, andere worden vervangen door een pendeldienst.

We proberen de buslijnen die nog wel rijden zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de tram of de trein. Houd er rekening mee dat het centrum van Utrecht niet per bus bereikbaar is, en het Centraal Station slechts zeer beperkt. Ook in de wijken Overvecht, Zuilen, Tolsteeg en Leidsche Rijn zullen we alternatieve routes moeten rijden.

Een greep uit de maatregelen:

Tram 20 en 21 rijden tot Utrecht CS Jaarbeursplein; tram 22 rijdt tussen Utrecht CS Centrumzijde en P+R Science Park.
Bussen vanuit Vianen en Nieuwegein rijden tot P+R Westraven, en bieden daar overstap op de tram naar Utrecht CS Jaarbeursplein.
Bussen vanuit Zeist rijden naar Science Park, en bieden daar overstap op de tram naar Utrecht CS Centrumzijde.
Bussen vanuit Overvecht-West en Maarssen-dorp rijden naar een halte in de buurt van station Utrecht Zuilen.
Bus 1, 2, 3, 4, 6, 8 en 28 rijden niet.
U-flex is niet te boeken van of naar de haltes Station Overvecht, Station Zuilen, Zamenhofdreef of Rubicondreef.
Sommige delen van de routes van bestaande buslijnen combineren we tot een nieuwe pendelbuslijn, die naar het dichtstbijzijnde NS-station rijdt.
De reisplanner is de snelste en makkelijkste manier om erachter te komen wat dit voor jouw specifieke reis betekent. Alle afwijkende routes en tijden voor vrijdag 19 augustus staan al in de planner.

Zaterdag 20 augustus

Op de zaterdag vindt een reguliere etappe plaats die start in ’s-Hertogenbosch en via de Utrechtse Heuvelrug en Utrecht-centrum naar de finish op het Science Park voert. Hoewel de impact op het openbaar vervoer kleiner is dan op de vrijdag, zullen diverse buslijnen in en om Utrecht alsnog een gedeelte van de dag een omleiding rijden.

Een greep uit de maatregelen:

U-link 50 komt de renners op meerdere delen van de route tussen Utrecht en Wageningen/Veenendaal tegen.
Bus 56 rijdt in de middag een omleiding tussen station Driebergen-Zeist en Cothen, en komt daardoor niet in Driebergen, Doorn en Langbroek.
Bus 34 en 56 rijden tussen Zeist en Amersfoort via de A28 en komen niet in Huis ter Heide en Soesterberg. De bussen stoppen dan wel bij halte P+R Soesterberg aan de A28.
Bussen aan de oostkant van Utrecht-stad krijgen eveneens met omleidingen te maken, zoals de bussen van en naar Zeist. We leiden deze om via Science Park. Trams 20 en 21 rijden speciaal op deze zaterdag tussen Utrecht CS en Science Park, zodat reizigers van en naar Zeist met een overstap alsnog Utrecht CS kunnen bereiken.
Verschillende buslijnen van Syntus Utrecht op de Heuvelrug zullen ook moeten omrijden.
Ook voor de zaterdag bevelen we het gebruik van de reisplanner aan. Net als voor de vrijdag zijn de omleidingen voor de zaterdag in onze planner verwerkt.

De Vuelta heeft ook invloed op de dienstregeling van Syntus Utrecht. Bekijk hier welke lijnen van Syntus gewijzigd zijn op 19 en 20 augustus.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.