Ads Top

Speciale NS-dienstregeling voor Formule 1

 

Over een paar weken gaat de tweede editie van de F1 Dutch Grand Prix (DGP) van start op het circuit van Zandvoort. Van 2 tot en met 4 september reizen racefans weer in groten getale naar Zandvoort, waarvan een aanzienlijk deel per trein.

Daarom rijdt NS tijdens dit lange weekend iedere vijf minuten een trein tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee, elke dag vanaf circa 8.00 uur tot 22.00 uur.

Belangrijkste maatregelen:

Op donderdag, de avond voor het race-weekend, brengt NS de benodigde Sprinter-treinen vanuit het hele land naar Amsterdam en Zandvoort.
Van vrijdag tot en met zondag zet NS iedere dag ruim 300 collega’s extra in om racefans snel en veilig naar de Formule 1 races te brengen.
De treinen uit andere delen van het land richting Amsterdam worden verlengd.
Tussen Amsterdam en Zandvoort rijden Sprinters op maximale lengte voorzien van brede deuren en een gelijkvloerse instap, waardoor reizigers snel kunnen in- en uitstappen.
Op en rond de stations staan ook veel collega's paraat om reizigers te informeren, de weg te wijzen en alles in goede banen te leiden. Op de stations is de route voorzien van extra signing in de F1-sfeer. Zodat reizigers snel hun weg vinden.
Extra in- en uitcheckpalen zorgen ervoor dat reizigers zonder oponthoud het station in en uit kunnen.
NS en ProRail zorgen voor extra storingsploegen, een sleeplocomotief en een reservetrein met personeel. Vanuit veiligheid en doorstroming van het treinverkeer zijn alle overwegen afgesloten van Halfweg tot Zandvoort en gelden er omrijd-routes voor het wegverkeer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.