Ads Top

NS-stakingen: dit weten we nu

Woensdag beginnen estafettestakingen bij de NS. De vakbonden hebben vijf dagen aangekondigd waarop regionaal gestaakt gaat worden.

Officieel hebben de stakingen een regionaal karakter. Op woensdag 24 augustus gaat het om regio Noord (Zwolle, Lelystad, Groningen en Leeuwarden), vrijdag 26 augustus regio West (Rotterdam, Den Haag), maandag 29 augustus regio Noordwest (regio Amsterdam), dinsdag 30 augustus regio Midden (regio Utrecht) en woensdag 31 augustus regio’s Zuid en Oost (Brabant, Limburg, regio Enschede en Arnhem/Nijmegen).

Details ontbreken nog en worden pas kort vooraf bekend gemaakt. Rover waarschuwt dat overlast groot is en dat er landelijke gevolgen zullen zijn. De NS-dienstregeling is immers zo gemaakt dat treinen het hele land door gaan, dat scheelt normaal overstappen. Daarnaast reizen machinisten en conducteurs kriskras door het land.

In de voorwaarden van NS is opgenomen dat je recht hebt op geld terug bij vertraging en een vergoeding van maximaal 25 euro voor ander vervoer wanneer er gestaakt wordt. Je moet dan wel aantonen dat je de reis echt zou gaan maken. Hoe dat moet en aan welke voorwaarden je exact moet voldoen en voor hoeveel dagen je maximaal de vergoeding krijgt, moet NS vandaag bekend maken.

Op sommige dagen zullen er ook minder internationale treinen rijden. Wanneer is nog niet te voorspellen. Je rechten zijn afhankelijk van je type ticket. Meer daarover vind je hier.

De staking is alleen bij NS. Stads- en streekbussen en regionale treinen van Connexxion, Qbuzz, Arriva en Keolis rijden wel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.