Ads Top

Feestelijke opening De Vijf Eikentunnel in Rijen

 

De Vijf Eikentunnel, een nieuwe spooronderdoorgang in Rijen, is vrijdag feestelijk geopend. Als op 13 juli de onderdoorgang wordt opengesteld voor alle verkeer, is er opnieuw een gelijkvloerse spoorovergang in Noord-Brabant opgeheven. De handtekeningen voor een tweede onderdoorgang ter hoogte van Station Gilze-Rijen zijn inmiddels ook gezet.

Voorafgaand aan de opening nam Smeulders deel aan een talkshow in cultureel centrum De Boodschap, samen met wethouder Merijn Scheifes, directeur openbaar vervoer en spoor van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) Wino Aarnink en onze regiodirecteur Dimitri Kruik. Hier werd stilgestaan bij de goede samenwerking tussen het Rijk, de provincie, de gemeente, ProRail en de verschillende betrokken adviesbureaus en aannemers die het project tot een succes hebben gemaakt. Dimitri Kruik: "Alleen ga je sneller, samen kom je verder."

De naam Vijf Eikentunnel verwijst naar de rijke historie van het gebied. Al in 1545 werd melding gemaakt van vijf eiken die een belangrijk oriëntatiepunt vormden ten westen van Rijen. Uit 129 inzendingen koos Heemkring Molenheide dan ook voor deze naam, die brede steun geniet in het dorp. Bijna de helft van alle inzenders stuurde deze naam in, of een variatie daarop.

De eerste van twee nieuwe spooronderdoorgangen in Rijen is nu een feit. Maar daar blijft het niet bij. De handtekeningen van het Rijk, de provincie en de gemeente voor de volgende onderdoorgang, ter hoogte van Station Gilze-Rijen, zijn vrijdag ook op papier gezet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.