Ads Top

Leeftijdskorting op reizen met betaalpas in bus, tram en metro

Reizigers in het OV kunnen voortaan 34% leeftijdskorting krijgen bij reizen met een betaalpas of creditkaart in bus, tram en metro. Dat kan voor kinderen tot 12 jaar en voor ouderen vanaf 65 jaar. Om die leeftijdskorting te krijgen moet de reiziger eerst een betaalkaart aanmelden in de mobiele app van OVpay. Vervolgens kan de reiziger daar zijn leeftijdskorting aan die betaalkaart koppelen. Hiervoor wisselt OVpay geen klant- of betaalgegevens uit met banken.

Met deze nieuwe mogelijkheid in de OVpay-app wordt een betaalpas of creditkaart steeds meer een volwaardig alternatief voor een OV-chipkaart. Bij sommige vervoersbedrijven kun je al langer andere kortingsproducten aan een betaalkaart koppelen, zoals GVB Flex in Amsterdam.
Geen leeftijdskorting in de trein

Bij spoorbedrijven zoals de NS kun je niet met leeftijdskorting reizen, ook niet met een OV-chipkaart. De NS heeft wel leeftijdsgebonden kortingsproducten waar de reiziger een periodiek vast bedrag voor moet betalen. Die biedt de NS alleen aan voor persoonsgebonden OV-chipkaarten, niet voor betaalpassen en creditkaarten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.