Ads Top

Gehele mobiliteitssysteem in kaart gebracht op één platform

ProRail neemt deel aan het online platform Meldingen verstoringen infrastructuur (Melvin), onderdeel van het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW). Dit maakt afstemming over werkzaamheden aan weg, water en spoor met infrabeheerders makkelijker.

De vraag naar mobiliteit groeit. En daarmee ook de noodzaak voor meer werkzaamheden, zowel aan het spoor als op de weg. Bovendien merken we dat door marktwerking en maatschappelijke ontwikkelingen de complexiteit van de planningen toeneemt. Brede mobiliteitsafstemming tussen de diverse infra- en wegbeheerders is dus belangrijk. Daarin voorziet het Nationaal Dataportaal Wegverkeer.  
 
Tot nu toe brachten alleen wegbeheerders (en Rijkswaterstaat als vaarwegbeheerder) informatie over stremmingen bijeen in dit systeem, en stemden zij regionaal af. Vanaf nu sluit dus ook ProRail aan. Via Melvin delen we informatie over geplande werkzaamheden aan het spoor.

Dit is belangrijk voor het afstemmen van werkzaamheden en het beschikbaar stellen van actuele informatie over stremmingen en omleidingsroutes. Als infrabeheerders willen we voorkomen dat er parallelle hoofdroutes tegelijkertijd gestremd zijn. Ook zorgen we er zo voor dat omleidingsroutes voor auto- en busverkeer beschikbaar zijn bij buitendienststellingen aan het spoor.

ProRail start met het in Melvin zichtbaar maken van de meest impactvolle buitendienststellingen. De volgende stap is erop gericht dat we een jaar vooruitkijken naar de volledig stremmende buitendienststellingen. De data in Melvin over buitendienststellingen zijn alleen zichtbaar voor zakelijke stakeholders, niet voor het publiek. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.