Ads Top

'Maak fietsenstalling Amsterdam beter toegankelijk voor reizigers met een beperking'

Bij de nieuwe fietsenstalling van station Amsterdam Centraal worden reizigers met een beperking niet altijd correct en gelijkwaardig gefaciliteerd. Dit schrijft de Reizigers Advies Raad (RAR), waar Rover Amsterdam onderdeel van uitmaakt.

De RAR heeft wel grote waardering voor de ondergrondse fietsenstallingen die Amsterdam Centraal sinds vorig jaar rijk is: “wij zien in deze fietsenstallingen een grote toegevoegde waarde voor de stad en voor het openbaar vervoer in algemene zin”. Wel zijn er ruim een jaar na ingebruikname nog hoognodige verbeterpunten op het gebied van toegankelijkheid.

Zo is het niet duidelijk bij welke stallingen liften aanwezig zijn. De fietsenstalling Stationsplein Oost biedt voor mensen met een driewieler, tandem of andersoortig vervoermiddel een beperkt stallingsaanbod en zij moeten deze delen met mensen met bijvoorbeeld een bakfiets. De stalling kent minder ruime openingstijden waardoor reizigers met een beperking geen gelijke behandeling krijgen.

De kosten van een jaarabonnement zijn bovendien dubbel zo hoog voor een niet-standaard fiets, daarbij wordt geen uitzondering gemaakt voor reizigers die vanwege hun beperking een dergelijke fiets nodig hebben.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.