Ads Top

Werkzaamheden bij Ede-Wageningen van 29 juli tot en met 12 augustus

Vanaf maandag 29 juli voert ProRail werkzaamheden uit op en rond station Ede-Wageningen. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk tussen Driebergen-Zeist en Arnhem Centraal van maandag 29 juli tot en met 12 augustus. Reizigers kunnen gebruikmaken van omreisroutes en bussen.

Deze zomer wordt op veel verschillende plekken in het land gewerkt aan het spoor en op stations. Vanaf 29 juli is station Ede-Wageningen aan de beurt. Het station is al wel in gebruik, maar nog niet af. ProRail gaat met verschillende onderdelen aan de slag op en rond het station van maandag 29 juli tot en met vrijdag 12 augustus. Helaas kunnen reizigers hierdoor hinder ondervinden.

Reizigers tussen Utrecht Centraal en Arnhem Centraal kunnen omreizen via ’s-Hertogenbosch. De extra reistijd is ongeveer 45 minuten.
Reizigers tussen Amersfoort Centraal en Arnhem Centraal kunnen omreizen via Deventer. De extra reistijd is ongeveer 30 minuten.
Tussen Driebergen-Zeist en Arnhem rijden een rechtstreeks snelbus en een stopbus. De snelbus rijdt rechtstreeks van Driebergen-Zeist naar Arnhem. De stopbus stopt in Driebergen-Zeist, Veenendaal-de-Klomp, Ede-Wageningen en Arnhem Centraal. Tijdens deze periode is station Ede-Wageningen alleen via de zuidzijde te bereiken.
Er rijdt een pendelbus tussen Wolfheze en Ede-Wageningen.
De intercity tussen Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist rijdt wel. De sprinter tussen Wolfheze en Arnhem rijdt ook.
De ICE’s (internationale treinen) die normaal gesproken via deze route rijden, worden omgeleid. Daardoor vertrekken treinen vertrekken 30 minuten eerder of komen ze 30 minuten later aan.
Na 20:00 uur rijden er minder intercity’s tussen Arnhem Centraal en Nijmegen.
De nachttrein tussen Utrecht Centraal en Arnhem wordt vervangen door een nachtbus.
Ede-Wageningen alleen bereikbaar via zuidzijde en bussen op Arnhem Centraal Sonsbeekzijde
Station Ede-Wageningen is tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar via de zuidzijde. Op Arnhem Centraal stoppen de bussen niet op het reguliere busplatform, maar aan de Sonsbeekzijde. Op de perrons en in de stationshal staat de looproute naar bushalte Sonsbeekzijde aangegeven.

Station Ede-Wageningen is alweer even in gebruik, maar nog niet af. Op en rond station Ede-Wageningen gaat ProRail met verschillende onderdelen aan de slag. De oude reizigerstunnel wordt gesloopt en er komt een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Daarnaast wordt gewerkt aan het stationsgebouw, sporen en perrons. Meer informatie is te vinden op de website van ProRail.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.