Ads Top

Klanttevredenheid openbaar vervoer in Overijssel stijgt

Reizigers waarderen het openbaar vervoer van de provincie Overijssel met een gemiddeld rapportcijfer van 7,6. Dat blijkt uit de OV-Klantenbarometer, een landelijk onderzoek onder reizigers in het regionale openbaar vervoer. Daarmee komt Overijssel boven het landelijk gemiddelde uit van 7,4.
Het reizigersoordeel pakt voor Overijssel positief uit. In alle concessies, waarvoor de provincie Overijssel opdrachtgever is, is de waardering toegenomen. Het busvervoer in Midden Overijssel, dat door Syntus wordt uitgevoerd, krijgt van reizigers een 7,7. In 2012 was dat een 7,4. De concessie IJsselmond, waar OV Regio IJsselmond rijdt, is gestegen van een 7,1 naar een 7,3.
In de landelijke ranglijst voor het regionale spoor bezetten de Kamperlijn van Zwolle naar Kampen en de Vechtdallijn Zwolle-Emmen de eerste en tweede plaats. Reizigers waarderen de Kamperlijn met een 7,8 en staat daarmee wederom op de eerste plaats. De Vechtdallijn Zwolle-Emmen is de grootste stijger ooit in het 13 jarig bestaan van de OV-klantenbarometer. In 2012 ontving deze lijn nog een 6,3. In 2013 is dit een 7,7.
In de OV-Klantenbarometer worden reizigers over verschillende onderdelen een oordeel gevraagd. Hierbij gaat het onder andere om: informatie en veiligheid, rijcomfort, tijd en doorstroming en de prijs. Voor de concessies die in Overijssel beoordeeld zijn, levert dit het volgende beeld op:

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.