Ads Top

Nieuwe fietsenstalling Woerden in de zomer klaar

De bouw van de nieuwe fietsenstalling bij station Woerden wordt op korte termijn hervat. Na een doorstart van de aannemer worden de werkzaamheden zo snel mogelijk opgepakt. De fietsenstalling is deze zomer klaar en dan heeft station Woerden in totaal bijna 4000 fietsplekken, zo'n 1000 plekken meer dan in de oude situatie.
De nieuwe stalling heeft straks 1160 bewaakte fietsplekken, op het schuine fietsparkeerdek is plaats voor 2016 fietsen en de heringerichte stalling op het plein kan 800 fietsen herbergen. Na de zomer komen er aan de zuidkant van het station bovendien nog 600 nieuwe plekken in de vorm van etagerekken.
De aannemer werkt de komende tijd aan het afronden en inrichten van de binnenzijde van de stalling, het aanbrengen van nutsvoorzieningen en het straatwerk.
Aanvankelijk zou de fietsenstalling eerder worden opgeleverd, maar keer op keer kwam er een kink in de kabel. ProRail is opgelucht dat de vertraging beperkt blijft na de juridische doorstart van de aannemer. Projectmanager Folkert Piersma van ProRail:  “In dit project hebben we nu al enkele keren te maken gehad met tegenslagen. We vinden het heel erg vervelend voor de reiziger en de gebruikers van de bewaakte fietsenstalling en zijn dan ook opgelucht dat er een goede herstart kan worden gemaakt. Helemaal tevreden ben ik natuurlijk pas wanneer de deur van de stalling opengaat voor de eerste klanten.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.