Ads Top

NS en gemeente ondertekenen overeenkomst voor zonneveld

NS Stations en de gemeente Den Haag gaan zich samen inzetten voor de komst van een zonneveld aan de Loolaan in Den Haag. Dankzij een intentieovereenkomst kan het terrein van de NS verkocht worden aan een bedrijf of organisatie dat zonnepanelen aanlegt en exploiteert.
De intentieovereenkomst tussen de NS en de gemeente is maandag ondertekend. NS heeft onlangs de sanering op het terrein afgerond en heeft als doelstelling het terrein te verkopen. Op het terrein van circa 4 hectaren groot - in de buurt bekend als 't Oor - is plek voor zonnepanelen met een opbrengst van ongeveer 1 miljoen kilowattuur per jaar. Dat staat gelijk aan het energieverbruik van 300 huishoudens.
Wethouder Baldewsingh (Duurzaamheid) is blij met het initiatief dat aansluit bij de doelstelling van de gemeente om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn: "In een klimaatneutrale stad gebruiken bewoners en bedrijven zo min mogelijk energie en wekken zoveel mogelijk energie duurzaam op. Om de doelstelling te halen is de inzet van inwoners en ondernemers noodzakelijk. We willen partijen in de stad dan ook inspireren en motiveren tot dit soort duurzame initiatieven. Het zou uniek zijn als we midden in de stad dit zonneveld kunnen realiseren".  
De gemeente en de NS gaan nu samen op zoek naar een geschikte marktpartij.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.