Ads Top

Start voorbereiding aanleg busdoorsteek knooppunt Eemnes

De provincie start in samenwerking met Rijkswaterstaat op 24 maart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een aparte busdoorsteek in het knooppunt Eemnes (A27/A1).
Na de zomervakantie beginnen de definitieve werkzaamheden. Het werk duurt tot eind 2014.
De busdoorsteek bij Eemnes zorgt voor een verbeterde doorstroming van het bestaande openbaar busvervoer op de A27 ter hoogte van knooppunt Eemnes. Dankzij de doorsteek staan de bussen ( 37 gemiddeld in de ochtendspits) na realisatie niet meer in de file op de A27 maar kunnen zij via een apart wegdeel in het knooppunt langs het verkeer rijden. Hierdoor zal de betrouwbaarheid van de rijtijden van de busverbinding aanzienlijk verbeteren en wordt het Openbaar Vervoer (OV) een beter alternatief voor het gebruik van de auto
De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van een strook bomen tussen de A1 en de A27. De bomen worden in overleg in de regio gecompenseerd. Na het verwijderen van de bomen volgt het onderzoek naar de draagkracht van de bodem. Medio april begint het aanbrengen van een zandlichaam om de zetting van de ondergrond te versnellen.
Medio september wordt begonnen met het aanleggen van de busbaan. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verleggen van kabels en leidingen, grondwerk, aanbrengen verharding, bebording en markering.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.