Ads Top

Laatste hand aan nieuwe stationsomgeving Helmond

ProRail voert in het weekend van 5 en 6 april de laatste werkzaamheden uit in de stationsomgeving van Helmond. Er worden nieuwe perronkappen geplaatst en er komt nieuw stationsmeubilair. Tegelijkertijd wordt in Helmond West ook de overweg Cortenbachstraat definitief gesloten om plaats te maken voor de nieuwe onderdoorgang van de Kasteelherenlaan. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer.
De afgelopen jaren heeft de stationsomgeving in Helmond een metamorfose ondergaan. Er staat een nieuw stationsgebouw en een nieuwe fietsenstalling. Ook is er voor het wegverkeer een nieuwe onderdoorgang gebouwd die maandag 7 april in de loop van de dag in gebruik wordt genomen. Op 5 en 6 april vinden de laatste grote werkzaamheden plaats. ProRail gaat dan samen met de aannemer de perronkappen vernieuwen, het 1e perron doortrekken in westelijke richting, nieuwe bestrating aanbrengen en het overpad voor voetgangers verwijderen.
Datzelfde weekend werkt ProRail ook in Helmond West. Daar gaat ProRail in opdracht van de gemeente een nieuwe onderdoorgang bouwen onder het spoor; de Kasteelherenlaan. Deze weg gaat de Europaweg verbinden met de Heeklaan. Om de onderdoorgang te kunnen bouwen, wordt de overweg Cortenbachstraat opgeheven. Vanaf vrijdagavond 4 april is de spoorwegovergang voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Kanaaldijk en Hoofdstraat. Dat duurt tot begin 2016 als de nieuwe onderdoorgang gereed is.
Ook wordt in Helmond Brandenvoort de overweg Diepenbroek verwijderd. Hiervoor is al eerder de  nieuwe onderdoorgang De Voort in de plaats gekomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.