Ads Top

OV-concessie Brabant nog niet definitief

Op 17 december 2013 heeft de provincie Noord-Brabant de concessies voor het openbaar vervoer in Oost- en West-Brabant voorlopig gegund aan Arriva en Veolia. Binnen het verstrijken van de bezwaartermijn heeft Arriva bezwaar ingediend tegen het gunningsbesluit voor de concessie in West-Brabant.
Bij de beoordeling van de aanbiedingen is een rekenmodel gebruikt om voor een groot aantal factoren punten toe te kennen. In het rekenmodel blijkt sprake te zijn van een formulefout waardoor bij een factor een verkeerd aantal punten is toegekend.
Volgens de reguliere bezwaarprocedure heeft de Hoor- en Adviescommissie de betrokken bezwaarmakers op donderdag 13 maart gehoord. De commissie zal een advies aan Gedeputeerde Staten uitbrengen waarna het college een nieuw besluit kan nemen over de ingediende bezwaren. In de planning van de concessie is rekening gehouden met een bezwaarprocedure. Vooralsnog komt de geplande start van de nieuwe concessie eind december 2014 niet in gevaar. Het is nu nog niet te zeggen welke vervoerder het OV dan zal verzorgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.