Ads Top

Arriva verwerkt regionaal tarief in prijs papieren treinkaartje

Met ingang van 2 april 2014 worden de regionale tarieven die gelden voor het reizen met Arriva, verwerkt in de prijs van het papieren treinkaartje. De lange-afstandskorting blijft bestaan. Legt u een gedeelte of de totale reis af met Arriva, dan bent u, afhankelijk van het totale traject dat u aflegt, per 2 april iets duurder of iets goedkoper uit dan voorheen.
De regionale prijzen die gehanteerd worden in de provincies Groningen en Fryslân en voor de Vechtdallijnen (Zwolle-Emmen en Almelo-Mariënberg) zijn hetzelfde als het NS-tarief. Reist u met deze trajecten, dan merkt u geen prijsverschil of bent u iets goedkoper uit.
Vanaf 2 april zijn de regionale prijzen van het papieren kaartje dezelfde prijzen zoals die nu al gelden voor reizen op saldo met een OV-chipkaart. Afhankelijk van het traject en de afstand die u aflegt, betaalt u enkele centen meer of minder voor uw treinreis dan u voorheen deed met het papieren treinkaartje.
Lange-afstandskorting is een korting op de prijs per kilometer. Hoe langer de reis, hoe lager de prijs.  Lange-afstandskorting treedt in werking vanaf 40 kilometer. Maakt u de reis met meerdere treinvervoerders (bijvoorbeeld combinatie Arriva en NS), dan ontstaat er veelal een prijsverschil tussen de heen- en de terugreis. Dit komt doordat de lange-afstandskorting over het laatste deel van een reis wordt berekend en de tarieven van Arriva en NS in sommige regio’s verschillend zijn.
De lange-afstandskorting geldt nog niet voor reizen op saldo met de OV-chipkaart wanneer u reist met meerdere vervoerders. Dit wordt in de zomer van 2014 ingevoerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.