Ads Top

Prijs treinkaartjes niet omhoog door duurdere diesel

Gedeputeerde Staten van Friesland hebben besloten om treinvervoerder Arriva te compenseren met maximaal 600.000 euro. De vervoerder heeft te maken met hogere brandstofkosten doordat het Rijk het belastingvoordeel op rode diesel in 2013 afschafte. Doorbelasting naar de klant zou leiden tot duurdere Friese treinkaartjes (tot 30%). De provincie Fryslân voorkomt met deze compensatie dat reizen met de trein duurder wordt.
OV-gedeputeerde Johannes Kramer: "De provinsje is drok dwaande om har treintsjinst mear út te wreidzjen troch mear treinen ride te litten. In foarbield hjirfan is de ekstra sneltrein fan Ljouwert nei Grins dy’t fanôf 2017 rydt. It skrassen fan ritten om op dy wize yn ‘e kosten te minderjen stiet heaks op dizze ambysje.”
De provincie staat garant voor een vergoeding van 80% van de extra dieselkosten, met een maximum van 600.000 euro. Dit geldt voor 2013 en 2014. Voor de resterende 20% moet Arriva zelf een oplossing zoeken. Het Rijk kijkt momenteel naar de mogelijkheden voor compensatie. Wanneer het Rijk een compensatiebedrag beschikbaar stelt vermindert de provincie haar bijdrage.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.